Dla każdego kolarza posiłek po wczerpującym etapie jest niezwykle istotnym elementem regeneracji. Przyjazd na metę, sprawna kąpiel, chwila odpoczynku i późniejsze uzupełnienie zasobów energetycznych, witamin i minerałów gwarantuje odpowiednie przygotowanie do kolejnego dnia rywalizacji. Śniadania to niezwykle ważny początek każdego rozpoczynającego się dnia. Bogate w węglowodany, uzupełnione odpowiednią ilością białka śniadanie "podładuje nasz akumulator", tak by paliwa starczyło na kilka godzin intensywnej jazdy, pokonując kolejne kilometry górskich ścieżek i technicznych zjazdów. Od początku organizacji naszego wyścigu staramy się sprostać wymaganiom uczestników, proponując wyżywienie zgodne z wymogami "kuchni sportowej". Serwowane posiłki (opcja dodatkowa "HOTELS & PENSIONS) z reguły zawierają:
śniadanie: płatki zbożowe, mleko, jogurt, bułki, chleb, dżem, żółty ser, "chude" wędliny, kawa, herbata
obiad/kolacja: makaron (różne "kształty") - ew. ziemniaki, sosy mięsno-warzywne lub warzywne, zupy mięsno-warzywne lub warzywne, sałatki, mięso drobiowe, naleśniki, ciasta, soki